• Telefon: +40.264.418.112
  • Adresă de email: office@eurosynergy.ro
  • Ore de lucru: 08:30-17:00

Despre noi


Societatea EUROSYNERGY Srl a fost infiintata in anul 1994 avand ca obiectiv importul si comercializarea materialelor de constructii, orientandu-se de la început spre amenajarile interioare. Eurosynergy Cluj-Napoca a fost prima companie romaneasca care a introdus cărămizile de sticlă în ţară în anul 1995, iar timp de 25 ani a reuşit să formeze o piaţă stabilă printr-o reţea de distribuitori ce acoperă toate zonele ţării.  Astfel, am inceput sa importam si sa distribuim cărămizile din sticla produse de firma ceha VITRABLOK Bohemia, companie cu o vasta experienta in domeniul producerii si prelucrarii sticlei iar in urma preluarii, fabricii de catre grupul SEVES, acesta a devenit nr.1 pe piaţa mondiala a cărămizilor din sticlă. Azi grupul SEVES este lider mondial pe piata caramizilor de sticla atat prin numarul de bucati produse cat si prin calitatea produselor fabricate. In urma colaborarii reusite cu grupul SEVES pe parcursul anilor trecuti, EUROSYNERGY a devenit reprezentant al grupului in Romania.

Cărămizile de sticlă pot fi folosite la ferestre fixe, pereţi drepţi sau cu diverse raze de curbură, pereţi întrerupţi sau pereţi cu capăt de o anumită formă. Alte aplicaţii pot fi balustrade sau eventual arcade. Construcţia (structura) de sticlă / beton  este obţinută prin utilizarea cărămizilor de sticlă. Printr-o alegere adecvată în etapa de proiectare, există posibilitatea de a controla cantitatea de lumină pe obiecte şi să se facă alegerea între cărămizi transparente sau netransparente. Cărămizile de sticlă permit realizarea unor efecte de culoare intense şi încântătoare atît în interior, cât şi în exterior.

Pereţii construiţi din cărămizi de sticlă, care conţin şi ferestre de geam conferă un aspect estetic distins, permiţând transmisia luminii, dar totodată, funcţie de combinaţiile realizate, şi reflectarea razelor înapoi înspre exterior şi o difuzare perfectă a luminii în interior. Cărămizile de sticlă transparente permit o vedere dinspre interior care elimină senzaţia neplăcută de constrângere. Pe de altă parte, printr-o alegere potrivită a modelelor şi / sau a culorilor, este posibilă obţinerea unor interioare sau colţuri cu păstrarea unei intimităţi relaxante. Din punct de vedere al izolării acustice, cărămizile de sticlă sunt printre cele mai bune materiale de construcţie. Construcţiile realizate din cărămidă de sticlă conferă un înalt nivel de siguranţă în interior. Pereţii şi ferestrele rezistă la o sarcină mare din partea vântului şi la cutremur: Sunt un material excelent pentru locurile cu un grad de infracţionalitate mai ridicat, deoarece, pereţii de cărămidă de sticlă cu armături metalice practic sunt impenetrabili.


Cărămizile de sticlă sunt un material excelent pentru pereţi / despărţituri cu cerinţe deosebite sub aspectul siguranţei la foc. Din punct de vedere al integrităţii, pereţii din cărămizi de sticlă rezistă la foc mai mult de 60 minute. Cărămizile de sticlă pot fi curăţate foarte uşor iar in cazul unei deteriorări intenţionate, nu este nevoie să se refacă întregul perete, fiind suficientă înlocuirea cărămizilor deteriorate.

Lumina care pătrunde în interor prin cărămizi de sticlă este blândă, stabilă şi uniformă. Transmisia luminoasă prin cărămizile clare este de 75% (din lumina incidentă perpendicular pe suprafaţă), ceea ce corespunde cu valorile pentru un geam termopan standard. Pentru cărămizile colorate, transmisia luminoasă este cuprinsă între 50 şi 75%, în funcţie de culoare şi puritate. Se cuvine menţionat funcţia excelentă realizată de către rosturile dintre cărămizi de sticlă, în cazul pereţilor sau a ferestrelor. Acest rost are un rol de regulator al transmisiei luminoase, precum şi a cantităţii de căldură care intră dinspre exterior.

Cărămizile de sticlă sunt un excelent material fonoizolant, care permite totodată şi transmisia luminoasă. Este greu de găsit un material mai bun decât acesta. De exemplu, prin utilizarea cărămizilor de sticlă, zgomotul unei străzi circulate este redus la un nivel minim în gama 125 Hz şi la un nivel mediu în gama 2.000 Hz. De aceea, utilizarea cărămizilor de sticlă este recomandată pentru fabrici, străzi circulate, aeroporturi, etc.

Lucrari reprezentative cu caramizi de sticla ar fi :

Maison HERMES din Tokio Japonia ( s-au folosit 18000 buc caramizi )

Tiberio’s bath din Huesca Spania ( s-au folosit 30000 buc caramizi )

Universitatea din Bilbao Spania ( s-au folosit 36000 buc caramizi )

Aeroportul Otopeni Romania ( s-au folosit 3000 buc caramizi )

Centrul logistic Beck’s din Bremen Germania ( s-au folosit 25000 buc caramizi )

Sediul Pirelli din Milano Italia ( s-au folosit 28000 buc caramizi )

Aeroportul din Leipzig Germania ( s-au folosit 8000 buc caramizi )

Ca si organizare, societatea noastra dispune de un depozit în Cluj Napoca, cu o suprafata de peste 2500 mp, unde există permanent un stoc suficient pentru aprovizionarea pieţii interne de caramida din sticla.